28 May 2017

Davud Yıldızı Nedir - Davud Yıldızı Ne Anlama Gelir?

Davut Yıldızı’nın Sırrı Mehdi a.s ile ortaya çıktı

Allahumme salli ala Muhammed ve ali Muhammed el eimma vel mehdiyin ve sellim teslimen kesira

Şu anki nesil, Davut Yıldızı denildi mi, İsrail Devleti’ni akıllarına getirmektedir. Oysa Davut Yıldızı biz Müslümanların Yıldızıdır. Detaylara girmeden önce, şu anki neslin bu konuda ne kadar bihaber olduklarına, aşağıdaki haberden alıntı yaparak, bakalım:

“Restorasyon çalışması tamamlanan ve 2 Ocak ‘ta açılışı yapılan osmanlı dönemine ait tarihi Çoban Mustafa Paşa Camii’nin kubbe kemerleri altında yer alan İsrail Bayrağı simgesi ve aynı zamanda Davud Yıldızı olarak bilinen altıgen figürlü pencere görenleri şok etti..

Mustafa Cambaz isimli fotoğrafçının restarasyondan önce çekerek paylaştığı fotoğrafta arapca ‘MaşAllah’ lafzı yer almasına rağmen restorasyondan sonra iki pencerede bu lafzın yer almamasına anlam verilemedi.

Bunun yanısıra MaşaAllah yazısının çıkarılmasıyla birlikte daha da belirginleştirilen İsrail Bayrağı şeklindeki Altıgen simge bariz bir şekilde farkedilir hale gelmiş. Durumu farkedenler hayretler içinde..

Mimar Sinan’ın eseri olan Çoban Mustafa Paşa Camii’deki bu görüntü hakkında görüşlerini beyan eden dini yetkililer ‘ Mimar Sinan’ın eseri bile olsa yahudiliğin simgesi olan ve bugün İsrail bayrağı olarak kullanılan bu simgenin kaldırılması gerekir’ derken, Gebze’deki din görevlileri ile Gebze Müftüsü’nün ve mevzu daha da ileri taşınacak olursa Diyanet İşleri Başkanı’nın bu konuda neler söyleyeceğini herkes merak ediyor.”



PEKİ DAVUD YILDIZI’NI DAHA ÖNCE BİZLER KULLANIYOR MUYDUK?

Sahip çıkılmamış, bize ait olduğunun dahi farkında olmadığımız bir değerdir; Davut Yıldızı…

Bugün İsrail Devleti’nin bayrağında bulunan altı köşeli yıldızın adı Davut Yıldızı ya da İbranice adıyla Davut’un Kalkanı’dır. Hazreti Süleyman Aleyhis Selam’ın mührüdür. Hazreti Süleyman bu mühür ile rüzgâra hükmederdi. Peygamberlerin değerlerinden bir tanesi olan bu yıldıza Osmanlı İmparatorluğu’nun büyük önem vermiş ve sahip çıkmış olmasına rağmen o büyük devletin devamı niteliğindeki Türkiye Cumhuriyeti hiçbir değer olgusu içerisinde kullanmamıştır. Hoş Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir manevi değer taşıyan mimari eserin inşa edilmemiş olması da ülkemizin maneviyatımıza ne kadar önemsiz bir gözle baktığının da ispatıdır. Özeleştirilerimizi sonraya bırakarak değerimizi anlatmaya devam edelim…

Davut Yıldızı: Osmanlı İmparatorluğu’nun en güçlü ve en büyük denizcilerinden bir tanesi olan Barbaros Hayrettin Paşa’nın sancağında da yer bulmuştur. Bu sebepten dolayı birçok kişi Barbaros Hayrettin Paşa’nın locaya kayıtlı olduğunu söylemiş, hatta sancağın müzedeki sergisinin altındaki açıklamasında da bu şekilde yazılmıştır. Oysa Barbaros Hayrettin Paşa Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve Sellem’in sünnetine tam bir uyum içerisinde İslam yolunda savaşmış bir amiraldir. Milli değerlerimiz; bazı kimselerce bilerek veyahut bilmeyerek yıpratılmasıyla, araştırmacı ve okur olmayan bir toplum olmamızın da etkisiyle yok olmuştur.

Davut Yıldızı sadece Barbaros Hayrettin Paşa’nın sancağında değil birçok Türk ve Müslüman devletin sancağında da yer bulmuştur. Bunlara örnek olarak; Candaroğulları Beyliği Sancağı, Teke Beyliği Sancağı, Karamanoğulları Beyliği Sancağı sıralanabilir. Bunların yanı sıra Osmanlı İmparatorluğu yaptığı camilerin motiflerinde de Davut Yıldızını kullanmıştır ki buna en büyük örnek olarak; Sultanahmet Camii, Üsküdar Yeni Valide Camii, Edirne Selimiye Camii, Beyazıt Camii gösterilebilir. Bu işaretin camii mimarisinde yer alıyor olması akıllara; “Buraları da masonlar yapmış, yapanlar locaya kayıtlıymış, gizli mesajlar veriliyor.” Gibi düşünceler getirmemelidir. Çünkü sahip çıkmadığımız bu değer aslında İslam için saygın olan bir peygamberin simgesidir.

Davut Yıldızı’nın İsrail Devleti’nin bayrağında yer alıyor olması, o değerin onların bir değeri olduğu anlamına gelmez aksine Davut Yıldızı kimsenin şahsi malı değildir. Hazreti Süleyman Aleyhis Selam efendimize saygı ve hürmeten sahip çıkmamız gereken bir İslam Simgesidir.



DAVUT YILDIZI BULUNAN BAYRAKLAR

Barbaros Hayrettin Paşa Sancağı

Candaroğulları Beyliği Sancağı

Karamanoğulları Beyliği Sancağı

Teke Beyliği Bayrağı

VE GELELİM DAVUT YILDIZI’NIN ASIL GERÇEKLİĞİNE

Herkes buraya kadar biliyor. Davut yıldızını, eskiden Osmanlı kullanmış vs. Peki ama neden kullanmış veya neden kullandığından haberleri var mıymış? Bu zamana kadar bu saklı bir sır idi. Neden kullanıldığı bilinmiyor idi. Ta ki, Mehdi a.s gelene kadar. Bildiğiniz üzere, Seyyid Ahmed el Hasan a.s, Mehdi a.s’ın Elçisi zuhur etmiş ve bizleri babası Mehdi a.s’ın kıyamı için hazırlamakta, bizlere babası Mehdi a.s’dan aldığı ilmi öğretmektedir.

İmam Cafer ibn Muhammed Es-Sadık (a.s) dedi ki: “İlim yirmi-yedi harftedir(kısımdır) ve geçmiş peygamberlerin getirdiği herşey bu harflerin yalnızca ikisidir.”

“ve o güne(Mehdi a.s’ın gelişine) kadar, insanlar bu iki harften başkasını bilemeyecekler. Sonra Kaim a.s geldiğinde, (ilmin) diğer yirmi-beş harfini getirecek”

“ve bunları insanlar arasına yayacak ve bunları önceki iki harfe(kısma) ekleyecek öyle ki (ilmin) yirmi-yedi harfini(kısmını) onlara söylemiş olacak.”

Ve hakikaten de, Mehdi a.s’ın bizlere, yeni bir ilim, yeni bir sır öğretmeden bir günümüz daha geçiyor olsun. Bu davaya gireli beri, tüm insanlığın ne kadar uykuda olup, birçok şeyi ne kadar yanlış bildiğini görmeye başlıyor insan… Fakat çok şükür Allah’a ki, bizlere Mehdi a.s’ı gönderdi ve o a.s’ın ilmi yani Allah’ın gerçek ilmini artık öğreniyor, hak ile batılı birbirinden ayırt edebilir duruma gelebiliyoruz. Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.

Siz de, Mehdi a.s’ın ensarı olmak istiyor, bu engin ilimden faydalanarak, hak ile batılı görüp, birbirinden ayırt etmek istiyorsanız ve bu sırlı ilmi öğrenmek istiyorsanız, Mehdi’nin Sırlı İlmi videolarını blogumuzdan izleyebilir, Sayyed Ahmed a.s’ın hutbe ve kitaplarını okuyabilirsiniz.

MEHDİ A.S’IN AÇIKLADIĞI DAVUT YILDIZI

Davud Yıldızı, Peygamberlerden kalan bir mirastır. Bu sembolün anlamı, İmam Ahmed el Hasan as tarafından, Müteşabihat Kitabında açıklanmıştır. Bu sembolün geometrisi, 2 yıldız üçgenden oluşur. Her üçgenin ilahi bir anlamı vardır. Ucu yukarıyı gösteren üçgenin anlamı, Imam Ahmet el Hasan as tarafından, yayın (soyun,insanlığın) yükselişi olarak açıklanmıştır. Ve bu üçgenin kenarları da, Hz.Muhammed saas’in, arşa yükselişini ya da miraca çıkışını simgeler.

Ucu aşağıyı gösteren ters üçgenin anlamıysa, yayın (soyun,insanlığın) gerilemesidir. Ve bu ters üçgenin işaret ettiği en asağı taraf, dünyayı simgeler. Üçgenin sağ kenarı, zer alemini (atom dunyasını), sol tarafı ise Ricat’ı (dünyaya yeniden doğuşu) simgeler.

Bu ilahi bir semboldür çünkü klasik Şii alimleri ve İmamlar bunu kutsal saymış ve buna saygı göstermişlerdir.

Şeyh Razı El Din El Tabrasi’nin kitabı, Makarem ElAhlak s.401’den alıntı: ElVasa dedi ki: “Bir adam geldi ve El Rıza as ona dedi ki “Seni neden solgun görüyorum?” O da dedi ki: “Yüksek ateş bana musallat oldu”. Ve El Rıza (as) bir kağıt ve kalem istedi: “Kovulmuş Şeytanın Şerrinden Allah’a sığınırım. Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla; Hamd olsun tüm alemlerin Rabbi olan Allah’a. Ebced Hevez bu kişinin oğlundan Allah’ın izni ile bunu al.” Ve sonra kağıdın altını Süleyman’ın yüzüğü ile 7 kere mühürledi. Ve sonra açtı. Böylece yazının sahibi dipnotta, 3 yıldız olduğundan bahsetti. 2 yıldızın 8 köşesi vardı. Ve bir tanesinin içinde noktalı üçgen vardı. Ve 3. Yıldız, 6 köşeli olan, Davud as’ın yıldızı idi.”

Şeyh Mirza Huseyin Nuri, Der’ul Selam kitabı s.3 s.2’de:
Ebu Abdullah as’dan, İmam Sadık as nakleder: “Her kim bir köşede bekleyip, haberleri bilmek isterse, bu harfleri avucuna yazıp, uyusun. Bazı ruhlar gelecek ve ne sorduysa, sorusuna cevap verecektir. (Allah’ın adı ile, Boht, Hat, Faht, Laht, Laht: Ve karışık yazı Arapça ve Farsi 140 kelimeden ya eksik ya fazlaydı. Ve sonunda Davud as’ın yıldızı çiziliydi)

Hadislerden de gördüğümüz üzere, Davud as’ın yıldızı kutsal bir duadır. Biz İsrail’in kötü bir devlet olduğunu tabi ki biliyoruz. Fakat bayraklarında bu yıldız olduğu için, bayraktaki yıldıza lanet okuyamayız ve hatta yakamayız da. Ve her kim bunu yaparsa, Peygamber efendimiz saas’e lanet okumuş olur. Çünkü yükseliş ve düşüş arkı bir araya geldiğinde, Hz. Muhammed saas olur.



Davud Yıldızı Ne Anlama Gelir?

6 köşeli yıldız olarak da bilinen; üst üste gelmiş ve birbirine zıt yönde duran iki üçgenden oluşan Davud Yıldızı simgesi ne anlama gelir? Takı dünyasının popüler simgesinin anlamını meraklısı için araştırdık…

davud yıldızı ne anlama gelirBu şekli çoğumuz tanıyoruz. Kimimiz “Davud’un Kalkanı”, kimimiz “6 Köşeli Yıldız” kimimiz de “Süleyman’ın Mührü” olarak biliyoruz. Yüzyıllardır hayatımızın içinde olan bu dini figür, son yıllarda tasarım dünyasında da sıkça karşımıza çıkıyor. Özellikle takı dünyasında ve bilhassa da kolyeler ile hayatımızdaki yerini alıyor.

Ortaçağ’dan beri Yahudi Yıldızı olarak bilinen Davud Yıldızı, Musevi inancıyla özdeşleşmiş bir figürdür. Adını, Antik İsrail’in kralı Davud’dan alır. İnanışa göre, altı köşesi ve ortası ile birlikte 7 rakamını simgeler. Bu rakam önemlidir çünkü Musevilik’te tanrının evreni 6 günde yarattığına, yedinci gün de dinlendiğine inanılır.

İslamiyet’te Süleyman’ın Mührü

İslam dininde de geniş yer bulan figür, Müslümanlık’ta daha çok Süleyman’ın Mührü olarak anılıyor. Çünkü Hz.Süleyman’ın, yüzüğünde yer alan bu mühür ile rüzgara hükmettiğine inanılıyor. Bunun yanında Hz.Süleyman’ın bu yüzük sayesinde tüm hayvanlarla iletişim kurabildiğine de inanılıyor. Ayrıca, çeşitli Türk beyliklerinin bayraklarını süsleyen figür, Osmanlı İmparatorluğu döneminde çeşitli alanlarda da sıkça kullanılıyor. Örneğin, Barbaros Hayrettin Paşa’nın sancağında bu simge yer alıyor. Osmanlı devleti döneminde yapılan camiler içerisinde de Davud Yıldızı motifine çokça yer veriliyor.

Hakkında onlarca efsane ve ilginç hikaye bulunan Davud Yıldızı, günümüzde koruyucu kalkan özelliği ile öne çıkıyor. Takı olarak takıldığında da, takan kişiye güç verdiğine inanılıyor.


EmoticonEmoticon